Fumatul pasiv nu numai că dăunează sănătăţii copiilor, dar afectează şi performanţele lor şcolare, relevă un studiu făcut la Universitatea Temple din Regatul Unit.

Cercetătorii au descoperit că adolescenţii, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, care sunt expuşi la fumatul pasiv acasă, au rezultate cu 30% mai proaste la şcoală decât cei care nu sunt expuşi. Această concluzie a fost trasă după ce au fost studiate mii de familii din Anglia.
Fumatul pasiv afecteaza notele adolescentilor
Studiile s-au concentrat pe mame şi pe copii, ţinându-se cont de factorii socio-economici, de vârstă şi de faptul dacă adolescenţii fumau. Cercetătorii avertizează că este important ca părinţii să înveţe să-şi ferească copiii de fumatul pasiv. Nu este necesar ca părinţii să se lase de fumat, dar pentru sănătatea întregii familii acest lucru este recomandat.

Rezultatele studiului nu arată care sunt motivele pentru care fumatul pasiv dăunează notelor de la şcoală. Studii anterioare au arătat că există o legătură între expunerea copilului, în timpul sarcinii, la fumul de ţigară şi viitoarele lui probleme din punct de vedere academic.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment