Copii sub 15 ani nu ar trebui sa bea orice fel de alcool. Dl Liam Donaldson, spune că sfatul se bazează pe cercetări, are au arătat că băutura ar putea face pagube pentru sănătatea acopiilor. El a avertizat că un număr masiv de tineri beau în Marea Britanie.

El a mai adăugat: "Sunt o treime dintr-un milion cu vârsta de 11-15 ani care consumă alcool în weekend. Acesta este un număr enorm şi trebuie să facem ceva. Cercetările arată că băutura poate afecta grav dezvoltarea creierului la tineri.

Încercăm să ajungem cu mesajul la tinerii cu vârsta sub 15 ani, care sunt încă în curs de dezvoltare şi la care consumul de alcool poate face destule prejudicii. Guvernul recomandă de asemenea ca copiii cu vârste cuprinse între 15 - 17 ani nu ar trebui să bea."
Copii sub 15 ani nu ar trebui sa bea alcool
D-l Liam mai spune: "Cercetările au arătat importanţa familiei în stimularea unei atitudini corecte faţă de alcool la copii. Familiile care stabilesc limite bine definite, care să nu ducă copiii la băutură, sunt familii în care copiii cel mai probabil nu vor mai bea deloc sau cel puţin cu responsabilitate."

Guvernul vrea să conştientizeze părinţii, să le dea informaţii, pentru a se forma decizii corecte în ceea ce priveşte sănătatea copiiilor. Astfel de sfaturi cu privire la riscurile legate de consumul de alcool al tinerilor, sunt organizate pentru prima dată.

Recomandările mai spun că părinţii şi copiii lor ar trebui să fie conştienţi de faptul că băutura, chiar şi la 15 ani sau mai mult, poate fi dăunătoare pentru sănătate. Interviurile cu părinţii au demonstrat faptul că e nevoie de mai multă informaţie cu privire la alcool şi tineri.

Cifrele arată că până la momentul în care împlinesc 15 ani, cea mai mare parte din tineri din Marea Britanie s-au îmbătat cel puţin o dată de alcool. Aproximativ unul din cinci cu vârsta de 13 ani, spune că bea cel puţin în fiecare săptămână.

Până la vârsta de 13 ani, doar puţin peste 20 la sută spun că s-au îmbătat cel puţin de două ori. Cifrele arată, de asemenea, că numărul copiilor care au băut a crescut din anul 1990.

Guvernul mai arată că copii carea beau au probabilitatea cea mai mare de a nu folosi prezervative, de a face sex la o vârstă fragedă, de a rămâne gravidă şi de a captura vreo infecţie cu transmitere sexuală. (S.A.V.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment