Oamenii de ştiinţă continuă să studieze avantajele vinului roşu şi au constatat că această băutură este utilă persoanelor în vârstă. Se pare că un pahar pe zi, previne excelent bolile sistemului locomotor.

Cu toate acestea, medicii atenţionează, că acest lucru se întâmplă numai în cazul în care persoanele în vârstă nu suferă de boli cronice, notează sanatatea.com. În cazul în care totuşi ele sunt, consumul de alcool chiar şi în doze mici, creşte riscul de dezvoltare a bolii.
Vinul rosu e benefic persoanelor in etate
Oamenii de ştiinţă au raportat nu o singură dată beneficiile consumului moderat de vin roşu. De mult timp e cunoscut că acesta reduce nivelul colesterolului "rău" din sânge şi reduce indicele de coagulare, care contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare. În plus, medicii mai spun că câteva înghiţituri de vin roşu în timpul cinei îmbunătăţeşte somnul.

În vinul roşu se conţin multe substanţe care sunt de asemenea prezente în nuci, fructe de pădure sălbatice, ceai şi cacao, care ajută organismul să reziste dezvoltării bolii Alzheimer. Prezenţa unor conexiuni în vinul roşu măresc proprietăţile acizilor graşi, benefice sistemului cardiovascular. O altă caracteristică pozitivă a acestei băuturi în cantităţi moderate, după cum au stabilit oamenii de ştiinţă, este că reduce riscul cancerului pulmonar.

Săptămânalul Newsweek a prezentat o culegere de fapte cu privire la proprietăţile sănătoase a vinului roşu. Acesta conţine o trimitere la constatările oamenilor de ştiinţă din Europa şi Statele Unite, publicate în ultimele luni în mai mutle reviste ştiinţifice. (S.A.V.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment