Oamenii de ştiinţă germani au găsit că bărbaţii şi femeile se întind după ţigară în diferite scopuri, relatează sanatatea.com.

În timpul unei anchete de scară largă a unor fumători s-a constatat că pentru bărbaţi tutunul înainte de toate este o sursă de reîncărcare, dar pentru femei - un mijloc de a scoate stresul, iritaţia şi kilogramele în plus.
Ce vor barbatii si femeile de la fumat?
"Bărbăţiii deseori aprind ţigara, pentru a obţine plăcere, în timp ce femeile în scopul de a reduce stresul şi de a calma nervii", au declarat oamenii de ştiinţă.

O altă justificare pentru fumatul în rândul femeilor a devenit părerea răspândită pe scară largă că, cu ajutorul ţigărilor ar putea pierde în greutate. (S.A.V.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment