Femeile care beau un pahar cu vin pe zi sunt mai expuse contractării unei forme de cancer decât cele abstinente, arată cel mai mare studiu privind alcoolul şi cancerul, realizat pe un milion de reprezentante ale sexului frumos.

Un pahar cu ceva consumat zilnic sporeşte semnificativ riscul de cancer la sân, la ficat şi de rect şi stă la baza a 7.000 de cazuri de cancer înregistrate în fiecare an în Marea Britanie, scrie The Guardian. Cercetătorii de la Universitatea Oxford spun că aceste concluzii, trase de Million Women Study, arată clar că până şi consumul uşor, dar regulat, de alcool ameninţă serios sănătatea umană.
Chiar si cantitatile mici de alcool sporesc riscul de cancer la femei
Naomi Allen, epidemiologul care a condus cercetarea, a folosit fişe medicale pentru a identifica cazuri de cancer în rândul a 1.280.296 de femei între două vârste. Printre cele care consumau alcool, consumul mediu s-a dovedit a fi de 8 grame pe zi, echivalentul unui mic pahar de vin.
 
Foarte puţine dintre femeile incluse în studiu consumau mai mult de trei unităţi zilnic. Pe o perioadă de şapte ani, aproape 70.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer. Dacă alcoolul pare să fi redus riscul unor forme rare de cancer, precum cel la rinichi, l-a atras pe cel al altor forme.

La fiecare 1.000 de femei, consumul regulat de alcool a fost legat de 11 cazuri de cancer la sân, unul de cancer oral şi unul de cancer de rect în plus în fiecare an. Iar cazurile de cancer la esofag, laringe şi ficat au crescut cu 0,7% la mia de femei anual, indiferent dacă femeiele au băut vin, bere, tărie sau au combinat aceste băuturi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment