Circa 55,1% din copiii din Republica Moldova, sînt supuşi fumatului pasiv la domiciliu, iar 87 la sută inhalează fum de ţigară în locurile publice.

În acelaşi timp, 12% din copii au menţionat că pe parcursul anului primesc gratuit ţigări în cadrul campaniilor publicitare cînd sînt promovate anumite mărci de ţigări, precum şi la discoteci sau în baruri.
Circa 55% din copiii din Republica Moldova sint supusi fumatului pasiv la domiciliu
Rezultatele au fost obţinute în urma studiului efectuat în 2008 în republică de către Centrul Naţional de Medicină Preventivă, în comun cu Centrul de Control a Maladiilor din Atena şi SUA, împreună cu Biroul Regional European al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. (Nord-press)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment