Mâncarea în exces duce la moarte! Dacă nu suntem fumători, dar mâncăm mult, nu avem niciun motiv de laudă! Pentru că obezitatea şi fumatul au aceleaşi efecte negative asupra noastră.

Ţigările şi mâncarea sunt inamici egali ai omului. Mai mulţi cercetători suedezi avertizează că adolescenţii obezi prezintă acelaşi risc de deces ca şi cei care fumează 10 ţigări pe zi.
Obezitatea si fumatul duc in egala masura la deces, potrivit unui studiu
Mai rău este că tinerii nu sunt conştienţi de acest lucru. Chiar şi aşa, medicii spun că nu e de glumă şi că ar trebui să fim mai precauţi.

Obiceiul de a fuma predispune nu numai la bronşită cronică şi emfizem, dar şi la cancer pulmonar. În concluzie, dacă amandouă coexistă, obezitatea şi fumatul, riscurile nu numai că se adună, dar se amplifică.

Studiul cercetătorilor suedezi a fost făcut pe mai mult de 45.000 de bărbaţi suedezi, care au fost monitorizaţi timp de 38 de ani după împlinirea vârstei majoratului.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment