Persoanele care au început să fumeze înainte de vârsta de 17 ani, sunt predispuşi de a suferi de scleroză multiplă, spune experţii de la American Academy of Neurology.

Studiul a implicat mai mult de 30 de mii de oameni, care au fost împărţiţi în trei grupuri: nefumători, persoane ce au început fumatul până la 17 ani şi cei care au dobândit acest obicei mai târziu.
Fumatul timpuriu duce la scleroza
S-a constatat că fumatul în perioada adolescenţei creşte riscul de boli cronice ale sistemului nervos central: peste 32% din persoane care au început să fumeze în tinereţe au dezvoltat simptome de scleroză prematură, notează sanatatea.com. La persoanele care s-au obişnuit cu ţigările în perioada maturităţii nu a fost observat riscul de boală.

După cum explică neurologii, nicotina este în măsură să afecteze în mod negativ dezvoltarea sistemului nervos la adolescenţi şi tineri - cu cât mai devreme s-a produs dependenţa de ţigări, cu atât mai grave vor fi consecinţele sclerozei pentru sănătate.

Medicii spun că efectele toxice ale tutunului au efect pe termen lung asupra organismului minorilor şi mai presus de toate, afectează dezvoltarea neuro-cerebrală. De asemenea, se presupune că nicotina dăunează activităţii celulelor nervoase şi a sistemului imunitar. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment