În medie, un fumător fumează 15 ţigări pe zi. Locuitorii ţărilor industrializate şi post-sovietice fumează mai mult decât toţi - aproximativ 18 ţigări pe zi. Locuitorii din ţările în curs de dezvoltare - 14 ţigări.

O ţigară obişnuită conţine 8-9mg de nicotină, un trabuc - 100-200mg. În cinci ţigări se conţine atâta nicotină, ce ar fi suficientă pentru a ucide o persoană.
Fiecare tigara iti reduce viata
Cu toate acestea, cu fiecare ţigară, fumătorul primeşte 1-2mg, restul nicotinei arde sau rămâne, scrie sanatatea.com. În ţigară se mai conţin şi alte substanţe toxice, cum ar fi arsenic, poloniu şi acid cianhidric

În fumul de ţigară se conţin mai mult de 50 componente chimice foarte dăunătoare, 11 dintre care sunt cunoscute ca substanţe cancerigene periculoase.

Potrivit Centers for Disease Control and Prevention, SUA, media de viaţă a unui fumător este cu 13-14 ani mai mică decât a unui nefumător.

Fiecare ţigară fumată reduce speranţa de viaţă cu 5 minute 30 secunde. (X.S.)

"Fiţi mai înţelegători cu fumătorii, deoarece fiecare ţigară fumată de ei poate fi ultima!"

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment