Fumatul accelerează procesul de pierdere a părului în cazul bărbaţilor, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii taiwanezi de la National Taiwan University.

În timp ce bărbaţii asiatici, amerindieni şi cei de culoare au mai puţine probleme decât caucazienii cu cea mai comună formă de alopacie ereditară, fumatul poate şterge această diferenţă.
Fumatul accelereaza caderea parului la barbati
Cel puţin, rezultatele studiului taiwanez susţine această ipoteză. Fumatul poate să distrugă foliculii de păr, să interfereze cu modul în care sângele şi hormonii circulă în scalp sau să crească producţia de estrogen.

Studiul, la care au participat 740 de bărbaţi cu vârsta medie de 65 de ani, a scos la iveală faptul că fumatul joacă un rol important în pierderea părului. Problemele apar, mai ales, în cazul celor care fumează peste 20 de ţigări pe zi.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment