Exerciţiile fizice declanşează modificări în creier, care ajută fumătorii să lupte cu setea de nicotină, spun oamenii de ştiinţă de la Exeter University, relatează cotidianul The Sun. Cercetătorii au scanat creierul fumătorilor ce au participat la studiu şi au constatat că exerciţiile fizice blochează semnalele asociate cu nevoia de a aprinde o ţigară.

Unul dintre cercetători, Kate Janse Van Rensburg, spune: "Exerciţiile moderate ar putea fi o alternativă viabilă la ţigări, pentru persoanele care doresc să renunţe la fumat.", - notează sanatatea.com. "10 sau 15 minute de mers pe jos sau pe bicicletă ar putea contribui la abandonarea acestui obicei."
Cel mai bun mod de a abandona fumatul
După un set de exerciţii efectuate de voluntari, cercetătorii au constatat că fumătorii prezintă o nevoie mai slabă de a fuma.

Oamenii de ştiinţă au mai spus că exercţiile fizice sporesc nivelul de hormoni ai fericirii, cum este dopanina în diferite părţi ale creierului, care nu au fost implicate în sistemul de recompensă şi plăcere. (X.S.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment