Bărbaţii care fumează, beau cantităţi mari de alcool sau sunt expuşi la pesticide în timp ce încearcă să conceapă un copil contribuie la apariţia unor mutaţii genetice ce vor fi transmise nu numai copiilor, ci şi nepoţilor lor, informează un studiu.

Cercetătorii americani de la Universitatea Rutgers din Boston, care au realizat această lucrare, spun că studiile pe animale au arătat că anomaliile produse de toxinele din mediu provoacă mutaţii genetice care vor fi transmise generaţiilor ulterioare.

Cercetătorii spun că ar trebui revizuită teoria potrivit căreia sănătatea tatălui este mai puţin importantă decât cea a mamei în determinarea sănătăţii viitorilor copii.
Barbatii care fumeaza si beau mult pot afecta genetic generatiile lor viitoare
"Studiile au indicat o asociere semnificativă între expunerea bărbaţilor la toxine şi creşterea ratei de infertilitate, de avort spontan, a naşterii de feţi morţi şi a problemelor de sănătate în copilărie", a indicat medicul Cynthia Daniels, coordonator al studiului.

"Trebuie să luăm în calcul aceste rezultate. 60% dintre defectele apărute la naştere au cauze necunoscute. De ce să nu examinăm o cauză negativă atât de evidentă?", a adăugat aceasta.

Profesorul Matthew Anway, de la Universitatea din Idaho, a administrat, zilnic, mai multor femele de cobai gestante injecţii cu vinclozolin (pesticid) în perioada în care se decide sexul embrionului. Puii de sex masculin au prezentat anomalii, precum probleme de dezvoltare a spermei şi a prostatei, tumori şi maladii renale, şi modificări genetice care au fost transmise generaţiilor viitoare, chiar dacă femelele cu care s-au împerecheat erau sănătoase.

Anway a identificat genele specifice implicate în producerea spermei şi a remarcat că acestea au suferit mutaţii ireversibile din cauza expunerii la pesticide. Studiul a fost prezentat la o conferinţă a Asociaţiei americane pentru progresul ştiinţei (American Association for the Advancement of Science) care a avut loc la Boston.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment