Specialiștii avertizează că frigul poate pune serioase probleme. Acesta mărește riscul apariției infecțiilor respiratorii, a degerăturilor și a fracturilor.

Gerul îi afectează cel mai grav pe pacienții care suferă de inimă, în special pe cei cu cardiopatie ischemică. Când este frig, crește nevoia de oxigen, inima pompează mai mult, iar acest efect poate duce la apariția crizelor anginoase.
Acoolul nu te încălzește în timpul frigului
Durerea se manifestă ca o arsură ca o greutate în piept și este localizată la nivelul inimii, la baza gâtului, în umăr și în dinți. Poate dura între 2 și 20 de minute, iar orice durere care se prelungește ridică suspiciunea de infarct.

La persoanele în etate și la cei cu diabet, durerea este difuză și poate fi confundată cu o indigestie, astfel încât un bolnav poate să nu-i dea importanță. Orice efort fizic poate declanșa o criză anginoasă. Persoanele care au probleme de inimă ar fi bine să iasă din casă, doar dacă este necesar, atunci când temperatura mai se mărește și aerul devine mai respirabil, să nu facă efort fizic, să urmeze tratamentul recomandat și să aibă la îndemână nitroglicerină.

Pe timp de ger consumul de alcool este strict interzis, deoarece creează o falsă senzație de căldură, deoarece vasele se dilată. În așa mod se pierde mai rapid căldura corpului, iar persoana care a băut îngheață mai repede decât una care nu a consumat nimic, degerăturile apărând mai rapid.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment