In Statele Unite s-a inventat un vaccin impotriva cocainei. In urma vaccinarii sistemul imun blocheaza placerea fata de droguri. Aceasta iformatie a fost anuntata de catre cercetătorii de la Institutul National privind abuzul de droguri.

Intr-un experiment realizat timp de 3 luni, 115 dependenti de droguri au fost injectati cu acest vaccin de 5 ori. In acest timp la 1/3 din subiecti s-au elaborat anticorpi la cocaina. Dupa introducerea vaccinii cc 40% din participanţi s-au lasat de droguri, iar la finalul proiectului la 53% dependenti de droguri a aparut o remisie stabila.
In SUA s-a creat un vaccin impotriva tigarilor si drogurilor
Recent, expertii au declarat ca ceva similar va aparea si impotriva dependentei de nicotina. Daca vor reusi acest lucru va fi o victorie adevarata. (P.O.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment