Institutul de Medicină din Statele Unite a analizat 11 studii, despre interzicerea fumatului. Studiile au fost făcute în Scoția, Italia, Statele Unite și Canada.

Specialiștii au descoperit că riscul de atac de cord a scăzut de la 6% la 47% pentru nefumători după ce fumatul a fost interzis în locurile publice."Nu există nici un dubiu că interzicerea fumatului are un efect pozitiv asupra sănătății", spune dr. Lynn Goldman, specialist în sănătatea mediului înconjurător la Universitatea Johns Hopkins, fost președintele al Institutului de Medicină.
Interzicerea fumatului reduce riscul atacului de cord la nefumatori
Specialiștii au descoperit că o astfel de interdicție poate avea efect într-un timp relativ scurt. În localitatea Helena, Montana, de exemplu, s-au înregistrat cu 16% mai puține cazuri de atac de cord, după ce fumatul a fost interzis. În regiunile în care nu a fost interzis fumatul a crescut foarte mult numărul atacurilor de cord.

Mai mult spitalizare celor care au făcut un atac de cord a scăzut cu 41%, în trei ani,  după ce Pueblo și Colorado au interzis fumatul la locul de muncă. Cercetări făcute anterior în Scoția arată că la spital au ajuns cu 17% mai puține cazuri de atac de cord, după ce fumatul a fost interzis în spațiile publice.  

Raportul arată că expunerea îndelungată la fum de țigară, face ca fumatul pasiv să fie mai grav decât fumatul în sine. Chiar și mai puțin de o oră petrecută în fum de țigară creaște riscul unei persoane de a face atac de cord, asta pentru că substanțele rezultate din fumat pot afecta vasele de sânge.

"Este evident că legea care interzice fumatul nu dăunează afacerilor, dar poate preveni atacul de cord la nefumători", spune dr. Thomas Frieden, șeful Centrului pentru controlul și prevenția bolilor. În ciuda rezultatelor studiului efectuat de către Institutul de Medicină, doar 5% din populația lumii intră sub incidența legii care interzice fumatul.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment