O recenta retrospectiva a studiilor care au ca subiect fumatul si riscurile sale asupra sanatatii a scos la iveala faptul ca fumatorii care se lasa de viciu isi micsoreaza semnificativ riscul de a se imbolnavi de cancer de plamani.

Totusi, o a doua concluzie a studiilor din ultimii 20 de ani este aceea ca fumatul, in cazul femeilor, lasa urme mai adanci, chiar daca ele fumeaza mai putin si sunt diagnosticate mai devreme cu boli cauzate in primul rand de fumat, relateaza HealthDay.
Fumatorii care se lasa de viciu pana la 50 de ani nu mai fac cancer
Vestea buna e ca atat femeile, cat si barbatii, care renunta la viciu pana in 50 de ani isi micsoreaza drastic riscul de a face cancer la plamani sau alte boli extrem de serioase, potential letale, cauzate de fumat. Iar dupa ce au reusit sa renunte la fumat, persoanele de ambele sexe trebuie sa faca tot posibilul sa nu fie expuse fumului de tigara, avertizeaza cercetatorii, citati de ziare.com.

In SUA, cancerul la plamani este principala cauza a deceselor cauzate de cancer. Numai in aceasta tara, anul acesta, se estimeaza ca vor fi diagnosticate 219.000 de cazuri de cancer la plamani. Si tot anul acest, in SUA, 159.390 de oameni vor muri de pe urma acestei boli.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment