Un fumător care doreşte să renunţe la acest viciu trebuie să combine tratamentul medicamentos cu psihoterapia, folosind metodele alternative precum acupunctura, reflexoterapia, hipnoterapia sau presopunctura, în plan secundar ca adjuvant.

Paşii pe care trebuie să îi urmeze un pacient care doreşte să renunţe la fumat sunt simpli. În primul rând trebuie să participe la o întâlnire de informare în cadrul căreia îi sunt prezentate cele patru variante de tratament: psihoterapia, folosirea medicamentelor, combinarea celor două sau renunţarea la viciu de unul singur.
Metode de a renunta la fumat
Ideal este să se combine primele două metode, doctorul evaluând gradul de dependenţă de nicotină al pacientului, pentru a stabili ce medicament i se potriveşte. Acest tratament durează în jur de două-trei luni.

Terapie cu substituenţi de nicotină
Tratamentele antifumat sunt extrem de diverse, de la gel de mâini cu tutun - guma de mestecat, plasturi cu nicotină, pastile sau sirop.

Acupunctura
Aceasta face parte din terapiile complementare pentru cei care doresc să renunţe la fumat. Acupunctura presupune inserarea unor ace în punctele de presiune aflate pe diferite părţi ale corpului. Ele sunt apoi îndepărtate, cu excepţia a două ace mici, care rămân fixate în lobul urechii. Această zonă trebuie atinsă uşor de fiecare dată când simţiţi nevoia de a fuma.

Tratamente naturiste cu eucalipt şi ardei iute
Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă: pedicuţa, care ajută şi împotriva alcoolismului, aceasta se bea sub formă de infuzie; tinctura de ardei iute – ardeiul se macină şi se adaugă alcool, se filtrează şi se administrează după indicaţia medicului; eucaliptul – o linguriţă de frunze de eucalipt se pune într-un vas cu 500 ml apă clocotită.

Când se răceşte se adaugă o linguriţă de miere şi una de glicerină. Se bea câte un sfert de pahar de şapte ori pe zi timp de o lună.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment