Fumatorii au un risc mai mare de a se ingrasa fata de nefumatori, desi era crezut contrariul, avand in vedere ca fumatul reduce apetitul.

Studiul condus de Universitatea din Navarra, Spania, a analizat stilul de viata a 7.565 de persoane. Cercetatorii au observat ca persoanele care nu au fumat niciodata au reusit sa nu ia in greutate timp de o perioada de 50 de luni. Fumatorii care au renuntat la acest obicei au inregistrat o crestere in greutate, insa cei care au luat cel mai mult in greutate in aceasta perioada au fost cei care au continuat sa fumeze.
Fumatul, asociat cu cresterea in greutate
Cercetarea a mai aratat ca motivul principal pentru care fumatorii nu renunta la acest viciu este frica de a lua in greutate.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment