Obiceiurile rele nu numai ca scurteaza viata, dar si vizibil imbatranesc omul. Oamenii de stiinta britanici au efectuat un studiu care a implicat 5000 de oameni si au aflat modul in care prezenta unor obiceiuri daunatoare afecteaza aspectul fizic si longevitatea.

Astfel, o persoana care fumeaza , nu se alimenteaza corect, se misca putin si consuma excesiv bauturi alcoolice, arata cu 12 ani mai in varsta decat semenii lui.
Un mod gresit de viata ne imbatraneste cu 12 ani
De asemenea, toate obiceiurile rele cresc riscul de deces din cauza cancerului. De exemplu, fumatul cu - 58 %, un stil de viata sedentar - de 2 ori, consumul excesiv de alcool - cu un sfert, scrie Daily Mail.

Oamenii de stiinta italieni, cu cativa ani in urma, au demonstrat ca, renuntand la tigari, femeile slabesc si arata mai tinere cu 13 ani in 9 luni. (P.O)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment