Datorită exerciţiilor fizice poţi scăpa de durerile de cap, susţin terapeuţii. Exerciţiile sunt de folos şi bine tolerate şi de către pacienţii cu migrenă cronică. Practicarea sportului reduce frecvenţa durerilor de cap şi îmbunătăţeşte calitatea vieţii, spun medicii jurnalului american "Headache: The Journal of Head and Face Pain".
Activitatea fizica salveaza de la migrena
În cercetare au luat parte persoane care suferă de migrene şi cărora le-a fost recomandat un antrenament regulat pe bicicletă, notează sanatatea.com. Medicii au încercat să stabilească dacă ajută creşterea absorbţiei de oxigen de către organism în lupta cu simptomele de migrenă.

S-a observat că, la sfârşitul experimentului consumul de oxigen de către creier a crescut semnificativ, determinând scăderea atacurilor de migrenă în intensitate şi frecvenţă, făcând ca pacienţii să reducă şi numărul medicamentelor primite.

Experţii spun că persoanele cu dureri de cap frecvente, de obicei sunt mai puţin active fizic decât cele sănătoase. Pacienţii cu dureri de cap evită efortul fizic, însă neurologii recomandă ca pacienţii să nu renunţe la exerciţiile fizice de intensitate moderată.

În viitor, cercetătorii vor încerca să determine timpul optim necesar pentru reducerea eficientă a durerilor de cap. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment