Cu trecerea timpului, ridurile încep să-și facă simțită prezența, iar cu fiecare stare de supărare și tristețe prin care trecem, ele tind să se adâncească. Pentru a menține expresia proaspătă a feței, pe lângă masaje, creme și măști cosmetice, medicii ne recomanda să apelam și la gimnastica facială.
Exerciții de gimnastică facială
În timpul efectuării exercițiilor de gimnastică facială, rețeaua de țesut elastic din derm și circulația sângelui sunt influențate într-un mod pozitiv. Pentru a întârzia apariția ridurilor sau pentru a trata pe cele deja existente, iată câteva exerciții care vă vor fi de folos.

Lăsarea obrajilor
Pentru a combate “lăsarea” obrajilor, specialiștii recomandă efectuarea următorului exercițiu: îndoiți capul înainte, apoi pe spate, la stânga și la dreapta, efectuând exercițiul de 5 ori.

Bărbia dublă
Pentru tratarea bărbiei duble sau chiar pentru a o preveni, se lasă capul pe spate, după care buza de jos se va trece peste cea de sus. Tot pentru combaterea apariției bărbiei duble, medicii recomandă deschiderea și închiderea gurii, încet, de circa 5 ori.

Tonifierea mușchilor
Pentru a tonifia mușchii pomeților, încercați următorul exercițiu: inhalați aer, umflați obrajii și păstrați aerul în obraji timp de câteva secunde, iar apoi eliminați brusc aerul, expirând profund.

Atenuarea ridurilor de pe frunte
Un exercițiu eficient pentru a reduce ridurile verticale de pe frunte este ridicarea sprâncenelor (cât mai mult) și coborârea acestora brusc. Coborârea și ridicarea acestora se face pe rând, exercițiul putând fi executat de circa 8 ori pe zi.

Riduri în regiunea nazalabială
Dacă aveți un ten ce prezintă tendință de ridare mai ales în regiunea șanțului nazolabial, lărgiți nările și gura, după care țuguiați buzele. Umflați apoi obrajii și treceți aerul din obrazul stâng în obrazul drept și viceversa de maxim 10 ori, iar apoi eliminați ușor aerul.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment