Sporturi care solicita abdomenul:
1. Baschet si volei - abdomenul ramane centrul operatiilor, fiind tot timpul puternic contractat.
2. Tenis - reverul, serviciul... miscari ce actioneaza muschii abdomenului.
3. Natatie - stilul crawl si fluture, in primul rand. Gimnastica acvatica actioneaza muschii stomacului.
4. Canotajul - unul dintre sporturile cele mai complexe, solicita in aceeasi masura abdomenul, bratele si coapsele.
Ce sporturi alegem pentru a slabi?
ATENTIE! Contractand muschii abdominali in timpul mersului sau chiar stand, faceti o gimnastica discreta si foarte eficace. Nu purtati lenjerie stramta. Fiindca stand in repaos, muschii isi pierd tonicitatea. O tinuta dreapta mentine muschii abdominali usor contractati. Enervarea si stresul, la cele mai multe femei, genereaza balonarea. Dar si tutunul, cafeaua sau... barfele. Nu va speriati: cu o saptamana inaintea ciclului, stomacul se va balona usor din cauza retinerii apei in corp, dictata de anumiti hormoni.

Gimnastica pentru muschii abdominali:
  • In patru labe, spatele drept, fata degajata, inspirati, apoi expirati contractand abdomenul, ridicati usor spatele. Repetati de cinci ori.
  • Asezati cu ghenunchii ridicati la nivelul barbiei, spatele drept, bratele intinse, inspirati si lasati-va usor pe spate. Expirati. Apoi inspirati inca o data si reveniti la pozitia initiala. Expirati. Repetati de cinci ori.
  • Asezata pe spate, picioarele indreptate si genunchii usor ridicati, talpile pe podea, abdomenul degajat, sprijiniti-va usor pe brate, inspirati, apoi ridicati-va incet atingeti genunchiul drept cu cotul stang. Reveniti la pozitia initiala. Repetati de cate cinci ori pentru fiecare parte.
  • Pe spate, sprijiniti-va pe antebrat, picioarele indepartatertate tinute pe verticala, articulatiile relaxate, faceti usoare miscari de balansare cu ambele picioare. Intindeti picioarele pe pamant. Repetati de cinci ori.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment