Miscarea fizica este la fel de importanta ca si meditatia. Taoistii considera ca in Univers totul se misca, deci miscarea inseamna viata. Cu cat ne miscam mai mult si mai bine cu atat mai mult noi ne pastram sanatosi si puternici.
Miscarea fizica
Miscarea fizica pune sangele si energia in circulatie; acest lucru face ca intregul nostru corp sa beneficieze de mai mult oxigen si substante nutritive dar si de mai multa energie. Primind substantele necesare (prin intermediul sangelui) si energia de care au nevoie, celulele noastre nu se mai imbolnavesc, functioneaza normal si se multiplica in mod corect. Acest fapt reduce riscul aparitiei de mutatii in interiorul celulelor si ele nu se mai pot transforma in celule canceroase.

Miscarea fizica ne pastreaza tonusul muscular, dorinta de viata precum si puterea de munca. Lipsa miscarii fizice duce la sedentarism si la aparitia nenumaratelor boli cauzate de acesta.

Ceea ce este bine sa intelegem este ca excesul de miscare fizica este la fel de daunator ca si lipsa miscarii fizice. Atunci cand noi ne fortam corpul cu tot felul de miscari fizice el se epuizeaza datorita consumului mare de energie si lipsei posibilitatii de regenerare. De aceea miscarea este bine sa fie facuta gradat si insotita de tehnici meditative (genul "Surasului Interior") pentru a obtine rezultate maxime.

Miscarea facuta fara a forta corpul pastreaza supletea articulatiilor, intareste muschii si oasele, mareste capacitatea respiratorie, regleaza circulatia sanguina in intregul corp (se regleaza circulatia periferica) si ne aduce o stare de bine in care ne simtim puternici si multumiti de noi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment