Pentru a vă menține în formă, aveți nevoie de ceva voință și o coardă de sărit. Săritul în coardă poate fi pus în practică și la vârsta adultă, cu scopul de a elimina nesuferitele kilograme în plus. Dacă mai punem la socoteală și faptul că săritul corzii poate fi practicat și în casă, avem rețeta unei activități fizice simple și foarte eficiente. Astfel puteți elimina peste 160 de calorii în doar 15 minute.
Vrei sa slabesti? Sari coarda!
Iată câteva exerciții de sărit coarda:
Exercițiul 1
Înainte de a sări efectiv coarda, faceți exercițiu de încălzire. Întindeți coarda pe podea. Stați în picioare deasupra corzii, cu picioarele ușor depărtate. Țineți mâinile și picioarele ușor îndoite, ridicați palmele în lateral, într-o postură asemănătoare unui portar la un meci de fotbal. Săriți cât puteți de repede, păstrând poziția, timp de 20 de secunde. Coborâți apoi cu palmele pe podea și efectuați 5 flotări. Ridicați-vă și repetați exercițiul.

Exercițiul 2
Stați cu picioarele apropiate și țineți coarda de mânere. Săriți coarda, îndepărtând picioarele în timpul saltului și flexându-le ușor la aterizare. Efectuați următoarea săritură cu coarda în spate, apropiați picioarele și îndreptați-le. Săriți apoi iar în față, aterizând cu genunchii ușor flexați. Continuați să alternați săriturile cu picioarele flexate și drepte timp de un minut.

Exercițiul 3
Țineți picioarele ușor depărtate și mânerele corzii în mâini. Săriți coarda, ridicând genunchiul drept în față, cât mai aproape de nivelul coapsei. Schimbați picioarele la următoarea săritură astfel încât genunchiul stâng să fie ridicat. Alternați genunchii în timpul săriturilor timp de un minut.

Exercițiul 4
Țineți picioarele ușor depărtate, țineți coarda în mâini. Săriți coarda, încercând să atingeți posteriorul cu călcâiul drept. La următoarea săritură schimbați picioarele, încercând să ajungeți cu călcâiul stâng cât mai aproape de posterior. Faceți 6 sărituri în total, alternând picioarele de fiecare data. Săriți apoi încercând să ridicați rapid ambele călcâie cât mai sus. Repetați combinația de sărituri timp de un minut.

Exercițiul 5
Întindeți coarda pe podea. Stați cu picioarele apropiate, în dreapta corzii, la unul dintre capete și cu fața îndreptată spre celalalt capăt. Săriți peste coardă în diagonală, spre partea stângă, păstrând picioarele lipite, apoi săriți spre dreapta. Continuați să săriți în zic-zac până ce ajungeți la capătul corzii. Săriți înapoi, cu spatele, spre capătul de la care ați pornit. Continuați să săriți înainte și înapoi timp de un minut.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment