Eşti în căutarea unei modalităţi de menţinere în formă, dar care să fie plăcută şi uşoară în acelaşi timp? Gînd la gînd eu bucurie! Te vom iniţia în "tainele" aqua gym-ului! Îţi vom arăta cele mai uzuale exerciţii de gimnastică ce pot fi executate în apă.

Exerciţii „pe uscat”. Înainte de şedinţa de gimnastică în apă, este foarte important să faci cîteva exerciţii de încălzire a grupelor musculare. Aşadar, încălzirea constă în rotiri ale braţelor şi trunchiului, flotări pentru braţe, joc de glezne etc. Aqua gym-ul se face în apă pînă la adîncimea pieptului şi se adresează tuturor categoriilor musculare.
Gimnastica in apa
Dacă eşti familiară cu aerobicul, îţi putem spune că aceleaşi tipuri de exerciţii de aerobic pot fi executate şi în apă. În plus, deşi la prima vedere pot părea mult mai simplu de executat, efortul depus este dublu, deoarece organismul întimpină rezistenţa apei. Acest sport modelează frumos corpul deoarece, prin rezistenţa apei, se produce un hidromasaj ce dizlocă masa celulară adipoasă.

Exerciţiul 1. Cu spatele la marginea piscinei, sprijinită cu braţele de perete, ridică (cît de sus poţi) şi coboară picioarele, ţinînd vîrful picioarelor cît mai drept. Fă circa 20 repetări (trei serii) şi vei obţine un abdomen plat în scurt timp.

Exerciţiul 2. Ţine-te cu mîinile de marginea bazinului şi ghemuieşte şi întinde apoi picioarele în lateral alternativ, în stînga, apoi în dreapta. Pentru rezultate optime fă trei serii a cîte 20 repetări.

Exerciţiul 3. Cu picioarele sprijinite pe marginea bazinului, cu mîinile la ceafă, se fac ridicări şi coborîri de trunchi, circa 12, în trei serii. Poţi cere ajutorul cuiva să-ţi ţină gleznele în timp ce faci exerciţiul.

Exerciţiul 4. Ţine-te cu ambele braţe de barele piscinei şi îndoaie alternativ piciorul stîng, apoi cel drept. Încordează abdomenul şi ai grijă să-ţi menţii corpul drept, la suprafaţa apei (asemenea "plutei").

Exerciţiul 5. Pentru braţe, încearcă aceste mişcări simple: rotiri, forfecări ale braţelor, "împingerea" apei cu podul palmei etc. Pentru rezultate excelente, încearcă să faci trei serii, a cît mai multe repetări.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment