Frumusetea bratelor ocupa un rol important in imaginea noastra. Desi ocupand un loc discret in imaginea unei persoane atunci cand o privim, totusi supletea si liniile bratelor pot fi primul aspect ce denota feminitate sau masculinitate, delicatete sau ingrijire personala. Va recomandam 5 exercitii simple dar eficiente pentru frumusetea bratelor.

1. Mobilitatea
Mobilitatea bratelor este in stransa legatura cu cea a umerilor. Exercitiile pentru mobilitatea bratelor constau in:
Exercitii pentru brate frumoase
- In pozitie verticala intindeti alternativ un brat in sus pe langa ureche si incercati sa-l coborati cat mai mult pe spate in timp ce celalalt brate este coborat pe langa corp si incercati sa-l duceti cat mai in spate, ca si cand ati vea sa atingeti ambele brate (cu mentiunea ca nu aveti voie sa indoiti bratele de la cot si palmele trebuie orientate catre corp).

- In pozitie verticala intindeti bratele la nivelul umerilor, le incrucisati infata apoi le trimiteti in spate cat de mult puteti, dar mentinandu-le la nivelul umerilot, fata a le cobora. Bratele trebuie deasemenea sa ramana intinse.

- Rotatiti ambele brate cat mai amplu, incercand sa descrieti un plan (un cerc) ci nu un con cu ele. Rotirile se fac rapid.

2. Flotari
Flotarile sunt foarte utile pentru tonifierea partii posterioare a bratelor, dar si pentru tonifierea sanilor. Pentru femei se recomanda ca flotarile sa fie facute stand cu picioarele pe podea si bratele pe o bancuta sau un suport mai sus pozitionat, fiind mult mai usor de efectuat astfel. Sunt foarte utile pentru a preveni lasarea pielii in partea posterioara a bratelor.

Nu trebuie sa faceti mai mult de 20 de flotari, insa trebuie facute zilnic (au rol de tonifiere in acest caz ci nu de crestere musculara). Pentru barbati insa sunt recomandate flotarile la sol, cu palmele sub umeri si indreptate cu varful degetelor spre axul corpului.

Pentru barbati sunt rcomandate minim 30 de flotari. Fata de exercitiile realizate la aparat pentru tricepsii brahiali, flotarile tonifiaza mult mai multe grupe de muschi, fiind mult mai utile, neactionand focalizat.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment