Menţinerea unui stil de viaţă activ este un aspect esenţial al sănătăţii digestive. Dar dacă acest fapt nu te motivează îndeajuns să faci mişcare, atunci iată câteva motive pentru a fi mai activ.

•  Păstrarea unei greutăţi echilibrate
Exerciţiile fizice te vor ajuta să îţi stabileşti greutatea. Dar nu te recompensa cu dulciuri pentru efortul pe care îl faci! De ce să nu savurezi mai bine un iaurt delicios? Acesta îţi va aduce şi proteine pentru muşchi, şi calciu pentru oase puternice.

•  Creşterea rezistenţei fizice
Atunci când începi să faci exerciţii fizice, iniţial vei gâfâi şi vei obosi foarte repede. Dar, treptat, capacitatea pulmonară va creşte şi vei vedea că poţi să ţii ritmul şi chiar să îl creşti fără a te simţi epuizat.
Stilul de viata activ duce la o digestie sanatoasa
• Accelerarea circulaţiei
Activitatea fizică îţi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, inima este la rândul ei exersată, şi arterele şi venele devin mai elastice. Consultă-ţi însă medicul înainte de a începe un regim de exerciţii mai drastic.

• Mărirea flexibilităţii articulaţiilor
Mrsul pe jos, mersul cu bicicleta, înotul - toate aceste activităţi ajută foarte mult la menţinerea flexibilităţii şi supleţei articulaţiilor. Te poţi apuca de exerciţii în apă - un curs de gimnastică acvatică, de exemplu - pentru a oferi articulaţiilor tale mişcarea de care au nevoie.

• Îmbunătăţeşte-ţi starea de spirit
Pe lângă o dietă necorespunzătoare, stresul este un factor principal al problemelor de digestie. Vrei să elimini stresul? Fii activ! Când faci mişcare, mintea se deconectează de la grijile zilnice. O oră pe role poate face minuni şi pentru corpul tău, dar şi pentru starea de spirit!

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment