Experţii susţin că este întotdeauna posibil să rămâneţi puternici, flexibili şi mereu în formă. Totul nu trebuie să dispară cu vârsta, dacă se menţine un mod corect de viaţă, susţin experţii americani de la Spitalul Mayo. O abordare corectă faţă de educaţia fizică ajută oamenii să facă faţă simptomelor de îmbătrânire, cum ar fi durerile de spate şi constrângerea articulaţiiilor.

Se ştie că exerciţiile fizice regulate reduc riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul zaharat şi bolile de inimă, îmbunătăţesc funcţia imună a organismului, reduc oboseala şi riscul de invaliditate la bătrâneţe, notează sanatatea.com. Experţii susţin că puteţi începe sportul la orice vârstă, cu toate că, de obicei, oamenii ce duc o viaţă sedentară ar trebuie mai întâi să se consulte cu un medic, în special cei ce suferă de boli cronice.
Ramaneti mereu puternici si frumosi
Pentru a râmâne mereu tânăr şi puternic, e necesară o activitate fizică ce include următoarele cinci tipuri de exerciţii:

- Exerciţii aerobice - orice mişcare în care inima bate mai frecvent, iar respiraţia devine mai dificilă: mersul pe jos, fuga, ciclismul. 30-60 de minute de trei ori pe săptămână este un început bun.

- Exerciţii de forţă, cum ar fi exerciţiile cu halterele, ridicarea la bară sau flotările. Ele sunt importante pentru menţinerea masei şi forţei musculare. Doar 20 de minute de 2-3 ori pe săptămână sunt deajuns pentru a obţine rezultate bune.

- Exerciţiile de elasticitate sunt utile pentru menţinerea organismului flexibil.

- Exerciţii de echilibru - pentru a îmbunătăţi coordonarea şi a reduce riscul de rănire.

- Exerciţiile de întărire a  muşchilor spatelui sunt, de asemenea, foarte importante şi utile.

Toate aceste exerciţii trebuie efectuate în conformitate cu tehnica de siguranţă, astfel că experţii recomandă ca înainte de a începe, trebuie să vă consultaţi cu profesionalişti, cum ar fi medici, instructori sau fizioterapeuţi. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment