Sedentarii care se plâng că sunt obosiţi tot timpul au la îndemână o soluţie simplă şi anume mişcarea fizică. Mişcarea fizică regulată şi nu foarte intensă, precum câteva mişcări de aerobic, poate creşte nivelul de energie al organismului cu 20% şi poate scădea peste 65% din oboseală, relevă un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Georgia.

De multe ori credeţi că mişcarea fizică vă poate seca de energie, mai ales, atunci când sunteţi deja obosiţi. Însă, cercetătorii au arătat contrariul. Studiul s-a efectuat prin observarea a 36 de voluntari. Voluntarii nu făceau mişcare şi spuneau că sunt foarte obosiţi.
Miscarea fizica ne da energie
Cercetătorii au constituit trei grupuri. Un grup a trebuit să facă mişcare fizică timp de 20 de minute, de trei ori pe săptămână, timp de o lună şi jumătate. Voluntarii din acest grup au mers pe bicicletă. Voluntarii din al doilea grup făceau mişcare fizică intensă, iar cei din la treilea grup şi-au continuat stilul de viaţă normal.

S-a observat că cei din primul grup aveau un nivel de energie cu 20% mai ridicat. Spre surprinderea cercetătorilor, cei din primul grup se simţeau mai puţin obosiţi decât cei din grupul în care s-a „lucrat” mai intens. Multe studii au arătat că mişcare fizică este mai bună în revigorarea organismului în comparaţie cu băuturile energizante.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment