Multe persoane acordă o atenție deosebită îngrijirii tenului, neglijând îngrijirea gâtului. Este însă o greșeală pe care ar trebui să o evitam, mai ales că pielea gâtului este mai puțin rezistentă și mai sensibilă decât cea a feței. Dacă sunteți predispuse la apariția ridurilor pe gât sau vă doriți să-l mențineți suplu pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp, iată câteva exerciții de gimnastică a gâtului peste care nu puteți trece cu vederea. Se efectuează ușor, iar timpul alocat lor este scurt.

1. Stați într-un fotoliu, lăsați capul în jos pe piept, astfel încât bărbia să atingă partea de sus a pieptului. În acest timp, inspirați profund. Încercați apoi să aduceți capul în poziția normală expirând, după care lăsați-l pe spate atât cât este posibil, fără a schimba poziția corpului.
Exercitii pentru un gat frumos
2. În poziția inițială, aplecați capul spre partea stângă în direcția umărului inspirând și fără a mișca umărul. Înclinați apoi capul spre dreapta și înainte expirând. Pentru a nu cauza amețeli, mișcările de gimnastică efectuate nu trebuie să fie însă prea bruște.

3. După ce ați revenit la poziția inițială, rotiți capul din față spre stânga, apoi din stânga spre spate, din spate spre dreapta urmând o mișcare de 360 de grade. Mișcarea trebuie să fie elastică și gentilă, să se facă într-un singur sens, după care și în celălalt. Mișcările de jur împrejur au rolul de a pune în activitate mușchii aflați sub maxilarul inferior și partea superioara a gâtului.

4. Mergeți ușor sau încercați să urcați scările, ținând deasupra capului o greutate mică. De asemenea, tot în scopul prevenirii apariției ridurilor, o poziție dreaptă a corpului, ținând capul cât mai sus este obligatorie. Este recomandat dormitul fără pernă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment