O echipa de cercetatori italieni au prezentat la conferinta „American Heart Foundation” un studiu conform caruia dansul este cel mai bun exercitiu fizic pentru sanatatea inimii.

Cateva miscari lente de dans contribuie la cresterea nivelului de oxigen absorbit in sange si face minuni pentru ritmul cardiac, sustin specialiștii.
Dansul - cel mai bun exercitiu pentru inima
Jumatate dintre persoanele participante la studiu au efectuat un program de exercitii fizice moderate, in timp ce cealalta jumatate a dansat vals. La finele cercetarii, medicii au observat ca starea sanatatii inimii in cazul dansatorilor s-a imbunatatit semnificativ comparativ cu cea a pacientilor care au practicat sportul.

Cercetatorii au explicat ca secretul nu consta doar in miscari, ci si in faptul ca dansul este mult mai atragator. „De obicei, dupa o luna de practicare a sportului, jumatate din pacientii cu probleme cardiace renunta la sport”, au subliniat realizatorii studiului.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment