Cel mai bun medicament pentru a trata si preveni durerea de spate este sportul. Specialistii spun ca exercitiile regulate, efectuate corect, intaresc muschii spatelui si cei abdominali, prevenind astfel afectiunile care ar putea aparea in aceste zone.

Pedalarea pe bicicleta, statica sau obisnuita, inotul si mersul pe jos sunt cele mai bune antrenamente pentru sanatatea musculaturii spatelui. Aceste exercitii stimuleaza secretia unor hormoni care au efecte analgezice, fara a exercita o presiune prea mare asupra acestor muschi.
Durerile de spate, cel mai bun medicament este sportul
Mentinerea unei greutati constante este un al doilea element care previne aparitia durerilor de spate. O greutate prea mare exercita presiune in zona spatelui si, chiar daca scapati de durere pentru moment, kilogramele in plus sunt un indiciu ca afectiunile vor recidiva.

Evident, cu cat greutatea corpului este mai mare cu atat presiunea exercitata asupra coloanei vertebrale este mai mare. In plus, grasimea depozitata in zona abdominala muta centrul de greutate al corpului in fata, fapt care preseaza suplimentar zona spatelui.

Renuntarea la obiceiurile nesanatoase, cum ar fi fumatul, contribuie semnificativ la imbunatatirea sanatatii spatelui. Tot mai multi cercetatori sustin ca nicotina contribuie la accentuarea durerilor in zona inferioara a spatelui.

In primul rand, ea limiteaza circulatia sangelui in zona de mijloc, impiedicand functionarea normala a musculaturii din aceasta zona. Apoi, fumatorii isi distrug sistemul osos mai repede decat nefumatorii, riscand sa dezvolte osteoporoza, o cauza majora a durerilor de spate.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment