Cel mai bun lucru pe care îl puteţi face pentru a îmbunătăţi memoria - este cât mai multă mişcare! "Dacă aş fi să aleg între exerciţii fizice şi diverse activităţi pentru stimularea creierului, aş alege prima", - spune profesorul de neurologie şi biologie moleculară, Sam Wong de la Universitatea din Princeton.

Cercetarea a arătat că activităţile fizice au efecte mai puternice de câteva ori asupra memoriei decât diverse exerciţii intelectuale, notează sanatatea.com. Cu toate acestea, adaugă Wong, un efect pozitiv al exerciţiilor fizice asupra creierului durează atâta timp cât durează efectul lor asupra sistemului cardiovascular. Exercitiile mentale, pe de altă parte, au un efect mai de durată.
Imbunatatirea memoriei si miscarea
Concluzia este simplă: combinarea activităţii fizice cu dezlegările de puzzle-uri. Oamenii de ştiinţă au creat chiar şi un trenajor special - "bicicleta neuroactivă", care propune persoanelor care apasă pedalele să rezolve probleme de minte. (X.S.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment