Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Carolina de Sud au arătat că exerciţiile aerobice de trei ori reduc mortalitatea prin cancer de sân, relatează Physorg News.

La studiu au participat 14000 de femei care au fost supuse unor teste medicale pe parcursul anilor 1970-2001. În timpul anchetei nu a fost identificat nici un tip de cancer.
Exercitiile aerobice reduc nivelul mortalitatii prin cancer de san
Pe baza testelor, oamenii de ştiinţă au împărţit femeile în câteva grupuri, în dependenţă de intensitatea exerciţiilor: de intensitate redusă, moderată şi ridicată. Apoi au fost analizate rezultatele a 68 de femei care au murit în anii următori de cancer de sân.

"Femeile din categoria cu exerciţii fizice de intensitate joasă au avut de trei ori mai puţine şanse să supravieţuiască cu cancer de sân decât femeile ce au făcut exerciţii cu intensitate mare.", a spus Steve Blair, autorul studiului.

Pentru a atinge o pregătire fizică medie e nevoie de circa 150 de minute pe săptămână, pe când pentru un nivel ridicat - 300 de minute.

Cercetătorii, de asemenea, au găsit o legătură între activitatea fizică şi nivelul colesterolului, tensiunii arteriale, riscul de diabet şi boli cardiace. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment