Alimentaţia şi antrenamentul de la sală se află într-o legătură foarte strânsă, mai ales dacă vreţi să arătaţi bine. Însă, trebuie precizat că, în funcţie de momentul din zi când se merge la sală, este recomandat consumul anumitor alimente. Cei care fac exerciţii de dimineaţă fac greşeala de a crede că dacă sar din pat direct în sala de antrenament vor arde mai multe calorii. Acest lucru este fals, susţin specialiştii. Lucrurile stau cu totul altfel. Somnul de noapte lasă organismul cu un nivel de zahăr foarte scăzut.

Acest lucru se traduce prin mai puţină energie şi un antrenament de o intensitate mai mică. Pentru că de intensitatea şi calitatea antrenamentului depinde felul în care va arăta corpul dumneavostră, specialiştii spun că nu trebuie să se sară peste masa de dimineaţă. Este bine ca înainte să mergeţi la sală să consumaţi un mic dejun, care să conţină cel puţin 25 de grame de carbohidraţi.
Ce alimente trebuie consumate înainte și după antrenamentul la sală
Astfel, este bine să consumaţi câţiva biscuiţi, o jumătate de banană, iaurt sau o băutură destinată sportivilor. După antrenament, trebuie să mâncaţi din nou, însă o masă mai consistentă. Exerciţiile, stimulează pofta de mâncare foarte mult, mai ales la femei. Dacă săriţi peste micul dejun, vi se va face foame mai târziu şi veţi consuma mai multe calorii decât este necesar. Trebuie menţionat că distribuţia consumului de calorii trebuie împărţită de durata întregii zile.

Micul dejun de după antrenament nu trebuie să conţină multe calorii. Astfel, este recomandat să mâncaţi ouă fierte, pâine din cereale integrale, ovăz, nuci, lapte, brânză, mure sau afine. Toate aceste alimente pot fi consumate în orice combinaţie, însă trebuie să se ţină cont de numărul de calorii. Dacă antrenamentul are loc în timpul zilei alimentaţia se schimbă.

Dacă nu săriţi peste micul dejun şi serviţi şi o gustare în jur de ora 10, veţi fi în formă pentru un antrenament intens. După antrenament trebuie să se consume un prânz rezonabil. Prânzul de după antrenament trebuie să fie bogat în proteine pentru dezvoltare musculară şi în carbohidraţi pentru refacerea energiei. De aceea, este bine ca la prânz să consumaţi salată de pui, fasole, legume sau supă. Micul dejun, prânzul şi gustarea de la ora 4 ajută corpul să facă faţă antrenamentului de seară.

Pentru că între prânz şi cină este o distanţă mare trebuie să nu se sară peste gustarea de la ora 4. Aceasta menţine corpul în formă pentru a face faţă antrenamentului. Această gustare poate fi o salată de fructe cu iaurt, banană cu unt de arahide sau alune. Imediat după antrenament trebuie să se ia cina. Altfel, a doua zi vă veţi simţi flămânzi.

La cină ar trebui să consumaţi orez cu creveţi, cartofi dulci cu friptură la grătar şi brocoli sau paste (pene) cu pui. Este foarte important să evitaţi anumite alimente înainte de a merge la sală. Unele alimente fac antrenamentul să se desfăşoare mai greu. Aceste alimente sunt cele condimentate, fasolea, mâncărurile bogate în grăsime şi cele bogate în proteine.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment