Dacă te-ai decis să urmezi un antrenament, ai nevoie de multă perseverență. Chiar dacă ești obosit sau deprimat și nu ai chef de antrenament, este important să-ți stabilești un program pe care să-l respecți. Mai jos găsiți câteva metode utile pentru a nu evita orele de antrenament.
Motive pentru a nu sări niciodată peste antrenament
Amintește-ți mereu motivul pentru care te-ai apucat de făcut mișcare
De câte ori nu-ți vine să te apuci de exerciții, gândește-te la acel motiv care a fost atât de puternic încât te-a decis să faci acest efort. Dacă începi pentru că vrei să slăbești sau să arăți mai bine, în sensul să te tonifiezi, ar fi bine să-ți alegi un model. Scoate la imprimantă poza respectivă și pune-o la vedere. Având mereu scopul în fața ochilor îți va fi mai ușor să nu renunți.

Evaluează-ți în permanență progresele
Fă-ți o poză, în lenjerie, la început, când ai luat decizia să te apuci de antrenamente. Și, pe parcurs, la diverse intervale, fă-ți poze ca să vezi progresele. Vizualizarea lor te va încuraja, îți va îmbunătăți starea de spirit și te va face foarte mândru de tine. Când vei vedea de la ce ai pornit și unde ai ajuns, nu-ți va veni să dai cu piciorul la toată munca ta.

Fă-ți un sistem de recompense
Impune-ți țeluri dar și recompense pentru atingerea lor. De exemplu, prăjitura preferată. E mai simplu să faci eforturi când știi că la final te așteaptă ceva ce-ți place.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment