Un nou studiu arata ca degradarea fizica se instaleaza cu vreo 16 ani mai tarziu la persoanele care practica un program regulat de alergare.

Studiul a fost facut pe o perioada mai mare de 20 de ani. Au fost supravegheate persoanele care alergau in mod regulat si un grup similar de oameni care nu faceau deloc sport.
Alergatul ne prelungește viața
S-a observat ca, in timp, capacitatile fizice ale ambelor categorii de subiecti au scazut. In cazul alergatorilor, degradarea fizica a inceput cu circa 16 ani mai tarziu decat in cazul subiectilor care nu faceau sport.

Cercetarea a mai constatat ca, pe perioada cercetarii au murit 34% dintre subiectii sedentari. Pe cand in cazul alergatorilor, ponderea mortalitatii a fost de numai 15%. Rezultatele demonstreaza ca sportul nu incetineste numai aparitia bolilor de inima, dar si pe cea a cancerului si a bolilor neurologice.

Exercitiile fizice pot sa ajute oamenii in varsta sa-si mentina mobilitatea si independenta, in acest fel asigurandu-si o inima sanatoasa si un somn linistit. Cercetarea data reconfirma beneficiile pe care le are sportul asupra oamenilor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment