Pentru a ne menține silueta este nevoie de o alimentație echilibrată, însă nu este de ajuns, aceasta ar trebui asociată cu un program de exerciții fizice.

Abdomene

Stați pe spate, cu picioarele flexate la 90 de grade, cu mâinile la ceafă și gâtul întins (nu trișați cu mâinile și nu aplecați capul). Veți efectua 10 ridicări de trunchi (fără să atingeți cu umerii podeaua), apoi veți face ridicări răsucite, astfel încât cotul drept să ajungă la genunchiul stâng și invers. Aceste exerciții de răsucire nu le veți efectua alternativ, ci pe rând, câte 15 pe fiecare parte, fără a face pauză între schimbările de sens. Vă va solicita acest exercițiu, însă rezultatele merită efortul.Cinci exerciții pentru o talie subțire

Salteaua

Pe o saltea sau pe podea vă așezați pe burtă, ducând mâinile pe lângă corp. Trunchiul îl mențineți pe loc și veți ridica doar picioarele, cât de sus puteți. Faceți 10 astfel de ridicări. Apoi răsuciți picioarele în lateral, atât cât puteți, în timpul ridicării. Câte 5 ridicări cu răsucire pe ambele părți sunt suficiente.

În picioare

Vă ridicați în picioare. Veți avea nevoie de o ganteră de câteva kilograme pe care să o țineți într-o mână, acea mână ce urmează să fie mișcată. Cealaltă mână o duceți în șold. Cu bazinul rămânând pe loc, va aplecați în lateral, ducând mâna cu gantera deasupra capului. Efectuați 20 de astfel de exerciții.

Pe o parte

Pe o saltea vă întindeți pe o parte, cu brațul de jos sub cap, iar cu celălalt îndoit în față sub piept, cu rol de sprijin. Ambele picioare sunt întinse și lipide, iar vârfurile întinse. Veți efectua ridicări cu ambele picioare lipite, încordând maxim mușchiul lateral al trunchiului.

Ridicați ambele picioare

În aceeași poziție ca la exercițiul 4 veți ridica ambele picioare cât puteți de mult, însă le veți menține ridicate și veți face câte 5 forfecări cu picioarele în 5 reprize pentru fiecare parte a trunchiului.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment