Colicile abdominale, o suferință frecventă a sugarilor, afectează aproximativ 30% dintre bebeluși. De cele mai multe ori, aceste crampe încep să-i chinuie pe micuți de la 2 - 3 săptămâni de viață și dispar în jurul vârstei de 3 - 4 luni.
Colicile abdominale, o suferință frecventă a sugarilor
În această perioadă, sugarul plânge, uneori chiar și zilnic, timp de câteva ore. Brusc, sugarul sănătos, bine hrănit și cu o stare de nutriție bună începe să țipe, să plângă și nu poate fi liniștit în nici un fel, timp de 1 - 3 ore sau chiar mai mult, cedând, când copilul este total epuizat.

Specialiștii susțin că, aceste colici nu sunt periculoase și nici nu se vor solda cu consecințe grave. Mai mult, colicile abdominale apar la copilul sănătos, bine dezvoltat, bine hrănit, a cărui greutate este în limite și care crește normal; colicile nu prea apar la copiii cu malnutriție sau slabi.

Totuși, părintii trebuie să se prezinte cu copilul la medic, pentru că mai sunt și alte boli grave, ale căror simptome seamănă cu ale colicilor.

Dacă micuțul nu este alimentat la sân, atunci puteți încerca să-i schimbați tipul de lapte. În schimb, dacă îl alăptați și face colici, în nici un caz nu îi modificați alimentația naturală. Continuați să-l puneți la sân, chiar dacă plânge frecvent.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment