Sexul copilului este dat de barbat. Daca materialul genetic al tatalui il suplimenteaza pe cel al mamei cu cromozomul X, atunci copilul va fi fata, iar daca suplimentarea va fi facuta cu cromozomul Y, va fi baiat.

Sansele ca viitorul copil sa fie baiat sau fata sunt egale, pentru ca barbatul furnizeaza in aceeasi masura si cromozom X, si cromozom Y. In ciuda credintei populare, nu se pot face foarte multe lucruri pentru a influenta sexul fatului.

Se crede ca sexul viitorului bebelus este influentat de pozitia sexuala in care este conceput, de mostenirea genetica si de alimentatie. Insa rolul acestor factori nu a fost stabilit stiintific. Totusi, se pare ca momentul in care are loc actul sexual poate sa conteze si sa faca diferenta.

S-a dovedit stiintific ca sperma care transporta cromozomul Y se misca mai repede fata de cea care transporta cromozomul X. Insa cei din urma supravietuiesc mai mult.

In concluzie, daca actul sexual are loc exact in momentul ovulatiei, spermatozoizii care inoata mai repede sunt in avantaj. Astfel, este posibil ca cel mic sa fie baiat. Daca actul sexual are loc cu o zi inainte, atunci exista toate sansele sa fie fata. Dar este foarte greu sa se afle momentul exact al ovulatiei.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment