O patologie mult mai gravă decît ne putem înhipui, din păcate ignorată, o reprezintă durerile de cap, la copii şi la adolescenţi. Calitatea vieţii subiecţilor care suferă din această cauză este comparabilă cu cea a micilor canceroşi şi reumatici.

In anumite împrejurări, ei sînt chiar mai afectaţi decît ceilalţi; de pildă, în gestionarea emoţiilor şi a performanţaior şcolare. Problematica in discuţie se referă la 10% din copii şi la 40% din adolescenţii examinaţi, 89% sufereau de migrene şi 42% de dureri de cap cotidiene.

In mod firesc, studiul a dezvăluit o diferenţă netă intre calitatea vieţii acestora şi cea a subiecţilor sănătoşi Dar, mai important este poate faptul că, în raport cu alţi copii şi tineri ce suferă de maladii cronice, cei cu migrene se plîng mult mai frecvent de probleme legate de concentrarea la şcoală.

Acesta este doar un prim pas în relevarea impactului unor elemente ce aparţin strict de actul de stadiu de dezvoltare a civilizaţiei umane, asupra vieţii omului, de la cele mai mici vîrste şi sub ceie mai complexe aspecte, nu doar cel al sănătăţii corpului fizic.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment