Sarcina începe cu schimbări destul de mari a stării fizice şi mentale a organismului feminin.

Lipsa ciclului: cu siguranţă o alarmă pentru femeie. Este unul din semnele frecvente şi de încredere că puteţi fi însărcinată. Dar, cu toate acestea, lipsa ciclului menstrual nu ar trebui să fie considerată ca un simptom sigur.

Oboseala: femeile gravide se epuizează foarte repede. Acest lucru se produce din cauza nivelului ridicat al hormonului progesteron, care se produce în organism în stadiul incipient al sarcinii. Iarăşi, oboseala nu ar trebui considerată ca un semn sigur de sarcină. Ar putea fi cauzată de altceva.

Pofte: la multe femei apare o poftă neobişnuită în stadiul timpuriu al sarcinii. Ar putea fi pentru unele lucruri rare, care în mod normal nu sunt plăcute sau dorite. E un lucru întâlnit frecvent. În plus, omaneni diferiţi au pofte diferite. Dar o femeie ce simte o poftă mărită pentru unele produse sau unele elemente nu ar trebui să facă o concluzie până nu-şi face o testare.

Întunecarea areolelor. În stadiul incipient al sarcinii, pielea în această zonă se dovedeşte a fi mai întunecată decât în mod normal. Acesta este unul din semnele de concepţie şi se poate menţine până la naşterea copilului. O altă cauză a schimbării la culoare a areolelor ar putea fi modificările hormonale.

Urinarea frecventă. Cele mai multe femei gravide se plâng de urinatul frecvent. Acest lucru se datorează presiunii uterului extins asupra vezicii urinare. De asemenea, ca urmare a producerii de hormon numit hCG ( Human Chorionic Gonadotropin) în timpul sarcinii, femeile tind să simtă tentaţia de a urina frecvent. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment