Viitoarele mămici ar trebui să renunţe la cafeaua de dimineaţă deoarece ar putea avea probleme cu sarcina, avertizează cercetătorii americani, citaţi de BBC News. Un studiu publicat în "Jurnalul American de Obstetrică şi Ginecologie" arată că 200 de miligrame de cofeină, consumate zilnic, dublează riscul apariţiei unui avort spontan.

"Bazându-ne pe aceste descoperiri, vrem să atragem atenţia femeilor cu o sarcină mai mică de 12 săptămâni să renunţe la consumul de cafea, deoarece această perioadă este cea mai vulnerabilă pentru copil", a spus Pat O’Brien, purtătorul de cuvânt al Colegiului Regal de Obstetrică şi Ginecologie din Marea Britanie.

Cu toate că specialiştii nu pot explica în amănunt legătura existentă între consumul de cafea şi apariţia avortului, ei susţin că viitoarele mămici care beau peste 200 de miligrame de cofeină pe zi au un risc cu 25% mai crescut de a avorta.

Food Standards Agency - Agenţia pentru Standardele Alimentelor din Marea Britanie - a stabilit ca limita superioară de cofeină, permisă în timpul sarcinii, să fie de 300 de miligrame pe zi. Cantitatea este echivalentă cu patru ceşti de cafea, şase ceşti de ceai, 400 grame de ciocolată sau patru cutii de băuturi energizante. Experţii susţin că această limită ar putea fi modificată dacă vor mai exista şi alte studii asemănătoare.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment