Femeile care fac primul copil mai târziu sunt mame mai bune, conform unui studiu realizat la Universitatea Texas din SUA. Oamenii de ştiinţă cred că o mamă de peste 35 de ani este mult mai probabil să fie stabilă din punct de vedere financiar şi să se afle într-o relaţie solidă.

De asemenea, o astfel de mamă este dispusă să pună cariera pe locul doi pentru că deja şi-a atins multe scopuri din punct de vedere profesional. S-a dovedit că o femeie care naşte mai târziu trăieşte mai mult şi este mai sănătoasă.

La nivel mondial, din ce în ce mai multe mame aleg să facă primul copil după vârsta de 30 de ani. În Marea Britanie, deşi vârsta medie la care o femeie dă naştere primului copil este de 29 de ani, vârsta la care aceste femei îşi întemeiază o familie este de 35-40 de ani.

Mai mult de 22 de mii de femei de peste 40 de ani, din Anglia, au născut în ultimul an pentru prima dată. Statisticile arată că numărul femeilor care dau naştere primului copil, când se află între 35 şi 39 de ani, a crescut de zece ori faţă de 1975.

De asemenea, numărul femeilor care dă viaţă primului copil, după 40 de ani, este de 13 ori mai mare decât în 1975. Acest trend se găseşte peste tot la nivel mondial, chiar şi în cazul celebrităţilor. Cercetătorii spun că o mamă de peste 30 de ani ştie exact ce vrea de la viaţă şi are putere financiară pentru că deja a avansat în carieră.

Deşi mamele tinere sunt mai fertile şi mai potrivite pentru sarcină din punct de vedere biologic, mamele de peste 30 de ani sunt mai mature, atât din punct de vedere financiar şi educaţional, cât şi emoţional.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment