Copiii născuţi toamna şi iarna au şanse mai mari să fie activi şi buni sportivi, potrivit unui studiu citat de "The Guardian". Cercetarea a fost făcută pe 14 000 de copii născuţi la începutul anilor 90 şi care au fost urmăriţi pe parcursul dezvoltării lor.

Cercetătorii de la Universitatea Bristol au descoperit că micuţii născuţi în lunile de primăvară sunt cei mai puţin activi. Copiii născuţi vara sunt cu cu 4,5 la sută mai activi, iar cei născuţi toamna şi iarna - cu 9 la sută mai activi.

Potrivit lui Calum Mattocks, unul dintre cercetători, o explicaţie biologică este puţin probabilă. El crede că poate exista o legătură între momentul naşterii şi cel în care copiii încep şcoala: dacă un copil este născut mai târziu în timpul anului şcolar, el va fi mai mic la şcoală decât colegii născuţi mai devreme, ceea ce îl va dezavantaja în activităţile sportive sau în alte jocuri.

Copiii mai mari vor fi mai buni la sport, ceea ce-i va încuraja şi-i va motiva să continue în această direcţie.

Studiul ar putea ajuta şcolile să dezvolte programe şi activităţi care să-i ajute pe copiii mai mici să-şi dezvolte aptitudinile sportive şi să nu fie descurajaţi dacă nu sunt la fel de buni sportivi precum colegii mai mari.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment