Bebeluşii hrăniţi cu mâncare bogată în nutrienţi şi vitamine ajung adulţi puternici, relevă un studiu britanic. Copiii care au fost hrăniţi bine încă din primele clipe de viaţă erau cu 50% mai puternici şi cu mai mult succes decât cei care au fost hrăniţi „rău”.

Alimentaţia, şcolarizarea, mediul economic şi accesul la servicii medicale de calitate sunt factorii care contribuie la apariţia diferenţelor dintre un bebeluş sau altul după ce ajung la maturitate.

În cadrul acestui studiu, singurul factor analizat a fost alimentaţia. Studiul a fost început în urmă cu 35 de ani şi a fost efectuat prin studierea bebeluşilor din Guatemala. În anii ’70, o parte din bebeluşii care erau incluşi în studiu au primit suplimente nutritive, iar ceilalţi au fost lăsaţi să fie hrăniţi normal.

Când cercetătorii s-au întors, după 30 de ani, să vadă cum au ajuns bebeluşii, au observat cum a acţionat alimentaţia sănătoasă. Cercetătorii au constat că bărbaţii, care atunci când erau bebeluşi primiseră suplimente nutritive, aveau în prezent venituri de două ori mai mari decât ceilalţi participanţi la studiu.

În acelaşi timp, diferenţa în cazul femeilor era mai mică, poate pentru că oferta de muncă nu era foarte diversificată. Însă, acest studiu este primul care creează o legătură între alimentaţia din timpul primelor luni de viaţă şi evoluţia economică ulterioară.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment