Un studiu american a constatat că, de obicei, părinţii cumpără vitamine copiilor care le primesc în cantitate suficentă din alimente, relatează CNN News, preluat de sanatatea.com.

Aproape o treime din copiii din Statele Unite primesc suplimente de vitamine, spun cercetătorii, sub conducerea Ulfatom Shaikhom. Mai ales suportul de vitamine il primesc copiii cu indicele de masă corporală ce este cu 5% mai jos de normă şi care reprezintă circa 42% din eşantion, notează sanatatea.com. Cu toate acestea, în confomitate cu studiul, circa 37% din numărul total de vitamine le revine copiilor sănătoşi cu un nivel ridicat de activitate fizică şi cu o alimentaţie destul de suficientă. În plus, doar 28% din părinţii cu copiii ce sunt slăbiţi, cu o alimentaţie proastă, inactivi şi cei care suferă de obezitate solicită aportul vitaminelor.

Studiul a inclus aproximativ 10 mii de copii cu vârsta cuprinsă între 2-17 ani, ai căror părinţi au luat parte în anii 1992-2004 la sondajul naţional pe probleme de sănătate şi nutriţie. S-a luat în considerare aportul de vitamine în timpul sau cu o lună înaintea efectuării sondajului.

Deşi ancheta nu s-a aprofundat în analiza factorilor ce influenţează aderarea la vitamine, Shaikh a identificat două motive principale: lipsa de fonduri şi lipsa de cunoştinţe în rândul părinţilor din familii cu venituri mici.

Acum Academia Americană de Pediatrie nu recomandă cumpărarea de vitamine pentru copii sănătoşi, cu vârsta mai mare de 1 an. Cu toate acestea, experţii explică de ce unii părinţi dau copiilor vitamina D în cantitate de 400 de unităţi pe zi, deoarece practic nici un copil nu bea o cantitate suficientă de lapte pe zi. (S.A.V.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment