Cercetătorii susțin că alimentele pe care o femeie le consumă înainte de a rămâne însărcinată pot determina sexul copilului. Un apetit ridicat, o alimentație bogată în potasiu și un mic dejun servit la timp cresc șansele de a da naștere unui băiețel.
Alimentaţia mamelor influenţează sexul copilului
Se știe că sperma determină sexul bebelușului, dar există într-adevăr anumite regimuri alimentare care modelează corpul femeii în asa fel încât aceasta să aibă mai multe șanse de a primi sperma care conține cromozomul corespunzător.

Majoritatea femeilor din studiu, care au avut un regim alimentar cu un conținut bogat de calorii (care să fie, totuși, în limitele normalului) au născut băieți - 56%. Același răspuns l-au primit și majoritatea femeilor însărcinate care au mâncat cel puțin un castron de cereale zilnic.

Cele mai multe dintre mămicile fetitelor au consumat cu cca 300 de grame de potasiu (bananele au un conținut bogat) mai puțin decât celelalte mămici și cu cca 400 mai puține calorii.

Rezultatele sunt plauzibile din punct de vedere biologic. De obicei băieții au o greutate mai mare, deci, implicit, este nevoie de o alimentație mai bogată în energie calorică pentru a-i concepe.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment