Branzeturile
Lista cu branzeturile pe care nu trebuie, sub nici o forma, sa le dati bebelusilor contine branza feta, brie, camembert, branza cu mucegai si tipurile de branzeturi mexicane.

Chiar daca sunt ambalate in vid si tinute la frigider, aceste sortimente de branzeturi pot contine bacteria Listeria monocytogenes care afecteaza sistemul nervos al copilului.

Citricelele
Portocalele, grapefruit-ul, kiwi si alte citrice pot produce reactii alergice la copiii care nu au implinit inca 12 luni. Evitati aceste fructe si consultati medicul pediatru inainte de a le include in alimentatia copiilor.

Grau si produse din grau
Evitati sa oferiti copiilor alimente produse din grau pana cand nu implinesc varsta de opt luni. Graul poate fi un alergen, asa ca cel mai bine e sa asteptati pana cand sistemul digestiv al copilului e pregatit pentru acest tip de produse.

Dulciurile
Cerealele indulcite, bomboanele, sucurile dulci si bauturilor acidulate sunt sarace in nutrienti si bogate in zahar, un ingredient de care copiii nu au nevoie. Odata ce copiii primesc dulciuri, ei le vor prefera pe acestea in detrimentul alimentelor sanatoase. Consecinta este obezitatea. Evitati alimentele dulci si oferiti-le copiilor alimente care sunt sanatoase pentru ei.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment