Femeile sunt mult mai tolerante în cazul în care nu au copii decât bărbaţii, arată un studiu efectuat la Universitatea din Florida.

Surprinzătoarea descoperire pune în evidenţă diferenţa de abordare a fiecărui sex în privinţa creşterii unui copil. Se pare că bărbaţii şi femeile privesc diferit creşterea unui copil. Diferenţele de viziune dintre cele două sexe, în privinţa apariţiei unui copil în cuplu, sunt date de factorii socio-economici, vârstă, naţionalitate, religie sau atitudinea faţă de căsătorie.

Studiul se bazează pe datele colectate în urma a două sondaje realizate în 1988 şi 1994. De-a lungul ultimelor decade, numărul femeilor care nu au avut copii a variat. Între 1945 şi 1965, când s-au înregistrat foarte multe naşteri la nivel mondial, doar 9% dintre femei nu aveau un copil la vârsta de 40 de ani.

În zilele noastre, mai mult de 20% dintre femeile de 40 de ani nu au încă un copil. Cu cât o femeie aşteaptă mai mult să devină mamă cu atât şansele scad mai mult. Alte studii au arătat că atunci câd vine vorba de a avea un copil, bărbaţii se gândesc la problema economică, iar femeile la presiunea de zi cu zi a creşterii celui mic.

Femeile întârzie sarcina din cauza carierei. Din ce în ce mai multe femei aleg să îşi construiască o carieră şi după aceea să facă un copil. Mai mult, studiul a arătat că o femeie, cu cât este mai educată, cu atât conştientizează mai bine care sunt costurile materiale, sociale şi psihice pentru creşterea unui copil.

Femeile realizează că nu pot avea şi carieră şi copil în acelaşi timp. De cealaltă parte, bărbaţii gândesc că a avea un copil este menirea lor în viaţă. Această mentalitate a bărbaţilor vine încă din timpuri preistorice. Bărbatul care nu poate avea copii sau care nu poate întemeia o familie se consideră un bărbat neajutorat, spun cercetătorii. Din punct de vedere al evoluţiei şi al genelor, bărbaţii sunt programaţi să aibă cât mai mulţi copii cu cât mai multe femei. Însă, dezvoltarea umanităţii şi a societăţii a diminuat această pornire.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment